Afspraak is afspraak

Leveranciers met een Edu-V keurmerk maken gebruik van het ecosysteem van Edu-V. Dat betekent dat ze ons toetredingsproces succesvol hebben doorlopen. Of het nu een grote of een kleine speler in het veld betreft: leveranciers van digitale producten met een Edu-V keurmerk voldoen aan dezelfde criteria en houden zich aan de afspraken die we samen hebben gemaakt… Ook na toetreding.

De beheertaken van Edu-V op een rijtje:

  • Intentieverklaring: Ons toetredingsproces start met een intentieverklaring. Hierin staan de afspraken over het doorlopen van het toetredingsproces die scholen en leveranciers met elkaar hebben gemaakt, zoals vastgelegd in het afsprakenstelsel. Een leverancier mag zich na het ondertekenen van de intentieverklaring kandidaat-deelnemer noemen. Daarnaast worden in de intentieverklaring ook de stappen beschreven die Edu-V in dit proces zal nemen.
  • Deelnemersovereenkomst: Als een leverancier het toetredingsproces goed heeft doorlopen, voldoet aan de basiskwalificatie voor informatiebeveiliging en privacy en minimaal één gegevensuitwisseling heeft gekwalificeerd, tekenen we een deelnemersovereenkomst.

Ons bestuur is verantwoordelijk voor de controle en naleving van ons afsprakenstelsel. In ons nalevingsbeleid staat bijvoorbeeld beschreven hoe je bij ons kunt aankloppen als je het idee hebt dat een leverancier zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, en welke maatregelen het bestuur kan nemen.

Denk je dat een leverancier zich niet houdt aan de afspraken, gebruik dan ons meldingsformulier.

  • We hebben afspraken gemaakt over de situatie waarbij een leverancier weer uittreedt. De situatie kan ontstaan door externe omstandigheden, het niet naleven van de afspraken, of vrijwillig op eigen initiatief gebeuren. De afspraken zijn erop gericht die uittreding goed voorbereid en met oog voor de belangen van alle betrokkenen te laten plaatsvinden.

  • Een klacht of geschil willen we uiteraard graag oplossen. Heb je een klacht over Stichting Edu-V? Gebruik dan ons klachtenformulier. Als we onderling niet tot een oplossing komen voor je klacht, dan treedt de Klachten- en geschillenregeling in werking. Je kunt je klacht of geschil dan voorleggen aan de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie.

  • De wereld verandert, zo ook de techniek. Ook nieuwe wet- en regelgeving, aangepaste standaarden, nieuwe technologie, ervaringen uit de praktijk en evaluatie van de huidige afspraken kunnen leiden tot wijzigingsverzoeken. We hebben afspraken gemaakt over hoe we met wijzigingen omgaan. Van indienen tot de afhandeling en behandeling en een eventuele nieuwe release. Wil je met ons in contact komen over een wijziging in ons afsprakenstelsel, gebruik dan ons wijzigingsformulier.