Edu-V keurmerk? Dan zit je goed

Digibord, laptops, leerlingvolgsystemen, toetsresulaten en persoonlijke gegevens: de digitale wereld is niet meer weg te denken uit de klas. Maar dat al die applicaties en systemen goed samenwerken, en niet haperen: dat is niet zo vanzelfsprekend. Laat staan dat alle gegevens die we delen geborgd zijn en de privacy veilig is. Precies daarom hebben we met de hele onderwijssector gebouwd aan het Edu-V keurmerk voor digitale gegevensuitwisseling.

Check het keurmerk

Heeft een product een Edu-V keurmerk? Dan betekent dat je er als school vanuit kunt gaan dat de privacy en informatiebeveiliging voldoet aan belangrijke eisen. Daarnaast maken digitale middelen met een Edu-V keurmerk gebruik van dezelfde standaarden voor gegevensuitwisseling. Ook dat heeft voordelen, omdat iedereen dezelfde infrastructuur gebruikt. Een soort digitale snelweg waar al onze producten en gegevens overheen gaan ‘rijden’.

In het najaar van 2024 krijgen de eerste digitale producten het Edu-V keurmerk toegekend.

Minder tijd, meer inzicht

Kiezen voor producten met een Edu-V keurmerk betekent ook kiezen voor dezelfde standaarden voor gegevensuitwisseling. Ook daar heb je als school veel aan. Denk aan minder technische complexiteit en tijdsinvestering omdat systemen al goed met elkaar communiceren. Simpel gezegd: als digitale systemen beter met elkaar praten, we kennis en informatie veiligstellen en data delen ontstaan er ook weer nieuwe kansen. Zoals het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve diensten.

Maar er is meer, want ook als school krijg je door een betere gegevensuitwisseling meer inzicht. In de leerling, een toets, het niveau van de klas of de school. Zo is een LAS of SIS delen met andere systemen die daar gebruik van maken een mogelijkheid. Vervolgens kun je leermiddelen daar weer beter op laten aansluiten.

Edu-V keurmerk: voor scholen en door scholen

Wat heeft een docent nodig? Wat werkt wel en wat niet? Bij Edu-V willen we dat het keurmerk docenten helpt, ondersteunt en vertrouwen geeft. En wie kent de praktijk beter dan de mensen die er zelf werken? Daarom hebben scholen en leveranciers in speciale werkgroepen afspraken gemaakt die de basis vormen voor het Edu-V keurmerk. Die hebben we vervolgens getoetst in praktijk en voorgelegd aan een klankbordgroep en focusgroepen.

Ook meedenken? Docenten, leerkrachten, ICT- coördinatoren of decanen: iedereen is welkom om mee te praten en verder door te bouwen aan de toekomst van veilig digitaal onderwijs in Nederland.

Nu en in de toekomst

De digitale ontwikkelingen staan niet stil. Wij ook niet. Daarom houden we goed in de gaten of het Edu-V keurmerk goed aansluit bij de praktijk en of we de veiligheid en privacy van gegevensuitwisseling kunnen blijven borgen. Zo nodig zullen we aanscherpingen doorvoeren. Dat doen we natuurlijk niet zonder scholen daarover te informeren. Dat geldt ook als we nieuwe leveranciers het Edu-V keurmerk toekennen.

Nieuwsbrief

Geen belangrijk nieuws missen? Abonneer je dan nu op de nieuwsbrief van Edu-V!

Meld je aan
Small@1x
Small@1x
Small@1x
Small@1x